دکتر محمود گلزاری؛ معرفی و خلاصه‌ی سخن‌رانی

معرفی

دکتر محمود گلزاری در سال ۱۳۲۸ در سیرجان به دنیا آمد. او پس از پایان دوره‌ی دبیرستان در رشته‌ی ریاضی، نخست در رشته‌ی مهندسی شیمی «دانشگاه شریف»، و سپس در رشته‌ی روان‌شناسی بالینی در «دانشگاه علامه طباطبایی» به تحصیل پرداخت. او اولین دوره‌ی کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی در «انستیتو روان‌پزشکی تهران» وابسته به «دانشگاه علوم پزشکی ایران» و دوره‌ی دکتری روان‌شناسی را در «دانشگاه علامه طباطبایی» به پایان برد، و در سال ۱۳۷۰ به عضویت هیأت علمی این دانشگاه درآمد.

معاونت فرهنگی و قائم‌مقامی مدیر‌عامل «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان»، ریاست دفتر مشاوره‌ی «بنیاد شهید و جان‌بازان»، ریاست مرکز تحقیقات، مطالعات و سنجش برنامه‌ای سازمان صدا و سیما، مدیرکلی دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، سردبیری مجله‌ی «رشد معلم»، عضویت شورای فرهنگ عمومی کشور، کارشناسی برنامه‌های خانواده و جوانان در صدا و سیما، معاونت سامان‌دهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، تأسیس و مدیریت «انتشارات رشد»، صاحب امتیازی و مدیر مسؤولی ماه‌نامه‌ی روان‌شناسی «سپیده‌ی دانایی»، و تأسیس، مدیریت و روان‌درمانگری در «مرکز خدمات مشاوره‌ای بیدار» بخشی از پیشینه‌ی علمی و‌ اجرایی دکتر گلزاری است.

دکتر گلزاری علاوه بر تدریس دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های علامه طباطبایی، تهران، شهید بهشتی، امیرکبیر، الزهرا، و قرآن و حدیث، برگزاری ده‌ها کارگاه آموزشی، دبیری علمی چندین همایش ملی و دانشگاهی، و اجرای بیش از بیست پژوهش گسترده، ده کتاب و نزدیک به صد مقاله‌ی روان‌شناسی را تألیف یا از زبان انگلیسی و عربی ترجمه و منتشر کرده است.

.

خلاصه‌ی سخن‌رانی

«اعتماد در روان درمانی اگزیستانسیل»

در شرایطی که ابرهای سیاه بی‌اعتمادی آسمانِ زندگی بسیاری از مردم ما را پوشانده است، نه خریدار به فروشنده اعتماد دارد، نه کارگر به کارفرما، نه یاران دیرینه به هم‌دیگر، و نه مردم به مدیران و مسؤولان. در زمانه‌ای که، شوربختانه، برخی مردان و زنان سوگند وفاداری ابدی به هم‌سران خود را می‌گسلند و «سری با او و دلی با دیگری» دارند، و در زمانی که پیر و جوان حافظ‌وار زمزمه می‌کنند «اعتمادی نیست بر کار جهان / بل‌که بر گردونِ گردان نیز هم»، ما روان‌شناسان، که مشاوران مردم و درمانگران رنج‌ها و فشارهای روانی آنان هستیم، چه‌گونه می‌توانیم اعتماد مراجعان خود را جلب کنیم، و به سهم خود، تکیه‌گاه استوار فکری و عاطفی آنان شویم.

روان‌شناسی وجودی دیدگاهی ژرف، معنابخش و امیدآفرین است که بیش از دیگر روی‌کردهای روان‌شناختی هم با فرهنگ غنی و پر از رازورمز ایرانی هم‌سویی دارد، و هم در شرایط کنونی می‌تواند راه و رسم راستین اعتمادورزی و اعتمادسازی را به ما بیاموزد‌. در این سخن‌رانی به مفهوم و جایگاه اعتماد در روان‌درمانی اگزیتانسیل پرداخته خواهد شد.